Laat ons je helpen

Vragende mensen zijn te helpen. Reageer direct als je een brief van ons hebt ontvangen of als een van onze gerechtsdeurwaarders bij u is geweest. 


Waar mogelijk proberen u te helpen met een passende betalingsregeling.

Onderstaand stappenplan wijst u de goede richting naar een schuldenvrije toekomst.

 

Kom in actie

Onderneem actie

U heeft een bericht van ons ontvangen dat u nog iets moet betalen. Een ding is zeker, als u niets doet loopt de rekening op, omdat er extra kosten bijkomen. Het wordt dan steeds lastiger om te betalen. U kunt dat voorkomen door actie te ondernemen. De eerste stap heeft u gezet, u bezoekt immers onze website. Het is goed om te weten dat de meeste bedrijven graag afspraken met u maken om in gedeelten te betalen of desnoods op een later moment.

Stel een overzicht op

Maak een overzicht te van al uw uitgaven en kosten en uw inkomsten en alle openbetaalde rekeningen. Als u het lastig vindt om dit te maken, vraag dan hulp aan familie of vrienden. Met de FIKKS-app kun je in contact komen met een buddy..Een vrijwilliger van Schuldhulpmaatje.nl biedt ook graag hulp. Natuurlijk kunt u ook terecht bij uw eigen gemeente. 

Maak een planning

Met behulp van het overzicht kunt u nu gemakkelijk zien hoeveel geld u per maand overhoudt en welk bedrag u dus kunt gebruiken om de openstaande rekening(en) mee af te lossen. Soms blijkt uit het overzicht dat er geen geld is om af te lossen. Dan moet u onderzoeken of kunt bezuinigen op bepaalde kosten en/of dat uw inkomsten omhoog kunnen door bijvoorbeeld meer te gaan werken. 

Maak tijdig afspraken

Neem tijdig met iedereen contact op die nog geld van u krijgt. Bespreek met hen het plan dat u gemaakt heeft om de openstaande vorderingen af te lossen. Meestal zijn uw schuldeiser blij dat u begint met aflossen en kunt u in gedeeltes betalen. Neem ook contact op als u op dit moment niets kunt aflossen. Het is belangrijk dat iedereen dat weet. Misschien vinden ze het goed dat u later begint met betalen.

Schuldenvrij

U heeft een aantal belangrijke stappen gezet. U heeft met iedereen contact opgenomen en afspraken gemaakt. Nu is het van belang dat u de afspraken nakomt. Iedere maand dat dit lukt is een stap dichterbij een schuldenvrij leven. Dat geeft opluchting en heel veel vrijheid!