Incassoprocedure startenU heeft een product of dienst geleverd, maar de betaling blijft uit. Wacht dan niet te lang met het uit handen geven van uw vordering. Ons team van specialisten helpt  met het daadkrachtig incasseren van onbetaalde rekeningen, zodat u zorgeloos kan ondernemen!

 

Onze benadering van uw klant-debiteur is correct maar kordaat. Wij behouden de regie en ontzorgen u waar het mogelijk is. Doorlooptijden worden verkort dankzij de complementaire inzet van het klant contact center. De telefonische benadering in de vroege avonduren of op de zaterdagochtend zorgt voor optimaal resultaat.

 

Start nu een incassoprocedure

Hoe ziet het traject eruit?

Het uitgangspunt van onze werkwijze is de betalingsachterstand van uw klant-debiteur om te zetten in een betaling zonder dat wij onnodige kosten maken voor u en de klant-debiteur. Het incassotraject bestaat uit de onderstaande fases.

De minnelijke fase

In de minnelijke fase zoeken wij zo snel mogelijk persoonlijk contact met de klant-debiteur. Na ontvangst van de opdracht sturen wij de eerste sommatie per brief en/of per mail naar de klant-debiteur. Hierin schrijven wij de incassokosten aan. Kort hierna start ons klant contact center met belpogingen op verschillende dagdelen om op een respectvolle manier betaling aan te sporen.  

Doordat wij persoonlijk contact leggen met uw klant-debiteur kunnen wij u snel perspectief geven op het betaalmoraal van uw klant-debiteur. Vaak lukt het om in de minnelijke fase uw klant-debiteur te laten betalen, of treffen wij, in overleg met u, een betalingsregeling.

De gerechtelijke fase

Lukt het niet om uw vordering minnelijk te incasseren, dan kunt u de stap naar de rechter nemen. Deze stap brengt vaak kosten met zich mee, daarom ontvangt u van ons altijd een onderbouwd advies over de te nemen vervolgstappen en de verwachte slagingskans. 

We verzorgen de dagvaarding voor u en staan u bij in de gerechtelijke procedure. Hierin verzoeken we de rechter om de klant-debiteur te veroordelen tot betaling. Met de uitspraak van de rechter (vonnis) kunnen wij maatregelen nemen om betaling af te dwingen. 

De executiefase

Als wij het vonnis van de rechter hebben ontvangen starten wij het executietraject. In dit traject heeft de deurwaarder exclusieve bevoegdheden om alsnog een betaling tot stand te laten komen. Zo kunnen wij beslag leggen op o.a. een bankrekening, inkomen, een auto, inboedel of onroerende zaken. 

Incassokosten 

Vordering op een consument
Heeft u een vordering op een particulier/consument dan dient u eerst een correcte 14-dagenbrief te sturen. Deze brief is wettelijk verplicht om te versturen en hierin zegt u de incassokosten aan. Deze kunt u via onze calculator berekenen. Na het verstrijken van het 14-dagen termijn kunnen wij het incassotraject opstarten. 

Vordering op een bedrijf
Heeft u een vordering op een bedrijf, dan kunt u direct na het verstrijken van het betaaltermijn de vordering uit handen geven. Wij verhogen het bedrag met de door u overeengekomen incassokosten.

Over de geincasserde gelden en rente rekenen wij een provisie van 15%. 

Wie betaalt de incassokosten?
De incassokosten worden in rekening gebracht bij de klant-debiteur. Indien alleen het verschuldigde bedrag of een gedeelte hiervan betaald wordt zullen wij de verschuldigde incassokosten verrekenen met het geïncasseerde bedrag. 

Bereken je incassokosten

Totaal aantal incassokosten

Incl. BTW € 0

Excl. BTW € 0

Onze voordelen

Onze benadering naar uw klant-debiteur is correct maar kordaat. Gedurende het incassotraject behouden wij de regie en ontzorgen wij u waar het mogelijk is. 

Specialisten

Onze incassomedewerkers zijn echte specialisten werkzaam in brancheteams. Zo wordt uw vordering behandeld door iemand die kennis heeft van uw branche en type vordering. 

Korte intensieve trajecten

Wij hanteren korte en intensieve minnelijke incassotrajecten. Daarbij streven wij naar een succesvolle afronding van het incassotraject zonder de bijkomende kosten van een gerechtelijke procedure. Binnen maximaal 4 weken heeft u duidelijkheid omtrent de verhaalbaarheid in het minnelijke traject.

Neuraal netwerk

Wij beoordelen de kans op verhaal voor uw vordering mede op basis van de score die wordt afgegeven door het neurale netwerk, dat wij hebben geïmplementeerd in de dossieradministratie. Dankzij de inzet van het netwerk beperken wij de kans op onverhaalbare kosten en loopt u als opdrachtgever aanzienlijk minder (kosten)risico. 

Persoonlijk contact

Al onze acties zijn gericht op het verkrijgen van persoonlijk contact. Dit zorgt namelijk voor optimaal rendement tijdens het incassotraject. Wij stimuleren uw klant-debiteur tot betaling en bieden daarbij optimaal betaalgemak. 

Altijd actuele informatie

Via ons opdrachtgeversportal kunt u 24/7 online al uw zaken inzien en regelen. Zo bent u real-time op de hoogte van de status van uw dossier(s). Daarnaast heeft u via het portal een direct lijntje met uw vaste dossierbehandelaar.

Betrouwbaar & onbevooroordeeld
Online opdrachtgeversportal
SRCM-gecertificeerd

Wat zeggen mensen over Hafkamp Groenewegen

Persoonlijke verbinding met opdrachtgever

Wonen Zuid (14.000 woningen) werkt al decennia samen met Hafkamp Groenewegen en haar voorgangers voor incassozaken met huurders en vertrokken huurders…

Jorn Snijkers | Manager Verhuur en Sociaal Beheer bij Wonen Zuid


Lees verder

Audit consumptief kredietverstrekker

Overall hebben wij een goede indruk gekregen. Wij zijn onder de indruk van de goede vakinhoudelijke kennis. Men handelt zeer pro-actief en denkt out-o…

Consumptief kredietverstrekker | Amsterdam


Lees verder

Menselijk

Menselijk en meelevend voor zover mogelijk natuurlijk. Daar kunnen meerdere collega deurwaarders een lesje van leren.

Theo Smit | Klant-debiteur


Lees verder

Partnership

Woningcorporatie Antares in Venlo (6.000 woningen) werkt al gedurende meer dan tien jaar samen met Hafkamp Groenewegen. En dat is niet zonder reden. D…

Ge Faessen | Manager Klantteam Antares


Lees verder

Juiste balans tussen ambitie en verantwoordelijkheid

Wonen Limburg (26.000 woningen) treft in Hafkamp Groenewegen gerechtsdeurwaarders een creatieve, betrouwbare en zeer betrokken partner in de ambitie o…

Marty van Dam | directeur Mens & Maatschappij Wonen Limburg


Lees verder

Kostenbewust incasseren

Kostenbewust sociaal incasseren samen met de deurwaarder. Door meer persoonlijke aandacht voor de huurder, ook vanuit de deurwaarder, voorkomt Talis (…

Florence Kleijnen | Manager Verhuur & Verkoop Talis Nijmegen


Lees verder

Persoonlijk, proactief en deskundig

Vanuit Agrotechnics ervaren wij de samenwerking met Hafkamp Groenewegen als zeer prettig. Door hun persoonlijke benadering is er betrokkenheid en kunn…

Alfons Verstegen | Agrotechnics


Lees verder

Professioneel, bekwaam, flexibel

De medewerkers van Hafkamp Groenewegen toonden veel geduld en luisterden goed naar mijn situatie. Ze gaven me passend advies om tot een betaalopl…

Klant-debiteur | Talis


Lees verder

Blijf begrip tonen

Blijf doorgaan met de ingeslagen weg. Hafkamp Groenewegen toont begrip voor mensen met financiële problemen en denkt in oplossingen in …

Crooy | Klant-debiteur


Lees verder

Begrip en goede oplossingen

Ik heb nog nooit een deurwaarder gehad die zo veel begrip toont en met goede oplossingen komt. Deze deurwaarder wilde mij écht helpen om van mi…

F. L. | Huurder Wonen Zuid


Lees verder