Hafkamp Groenewegen heeft met ingang van 1 januari 2021 de behandeling van lopende dossiers van Almere Gerechtsdeurwaarders overgenomen.  

Conservatoir beslag 
Cursus Conservatoir beslag
Docent Mr. M.P.M. (Thijs) van Lierop
Tijdsduur 4 uur exclusief pauzes
PE punten 4 punten
Accreditatie KBVG, NOvA
Datum  Dinsdag 11 mei, 2021
Tijdstip 13:00 - 17:30 uur
Locatie Microsoft Teams 
Aantal deelnemers Maximaal 15 cursisten
Investering per deelnemer € 270,00 exclusief BTW

 Het conservatoir beslag is een onderwerp waarin de professionele samenwerking tussen een advocaat en de uitvoerende gerechtsdeurwaarder bij uitstek tot zijn recht komt. Vakinhoudelijke kennis dient gedeeld te worden en keuzes voor een bepaalde praktische en tactische benadering dienen op elkaar afgestemd te worden.

De docent zal de meest gangbare onderwerpen van het conservatoir beslag behandelen, waaronder de blokkerende werking, de bevoegheid van de voorzieningenrechter, de begroting van de vordering, een voorlopig verlof, de zekerheidstelling door de beslaglegger, het instellen van de eis in hoofdzaak en de wijze waarop die wordt ingesteld de opheffing van het beslag, het repeterend beslag, de omzetting in een executoriaal beslag en enkele herstelperikelen.

Uiteraard zal verwezen worden naar relevante jurisprudentie. Voorafgaand aan de cursus ontvangen de deelnemers een (digitale) syllabus.

 

Aanmelden

Neem contact op