Hafkamp Groenewegen heeft met ingang van 1 januari 2021 de behandeling van lopende dossiers van Almere Gerechtsdeurwaarders overgenomen.  

Erfrecht in de deurwaarderspraktijkCursus Erfrecht in de deurwaarderspraktijk
Docent Mr. M.P.M. (Thijs) van Lierop
Tijdsduur 4 uur exclusief pauzes
PE punten 4 Punten
Accreditatie KBVG, NOvA
Datum Dinsdag 25 Mei, 2021
Tijdstip 13:00 - 17:30 uur
Locatie Microsoft Teams
Aantal deelnemers Maximaal 15 deelnemers
Investering per deelnemer € 270,00 exclusief BTW

De cursus 'Erfrecht in de deurwaarderspraktijk" is -zoals de naam al doet vermoeden- gericht op de deurwaarderspraktijk. In de cursus wordt antwoord gegeven op de vraag wat te doen indien een schuldenaar overlijdt. Dient het incassodosssier simpleweg gesloten te worden?

Moet de achterblijvende echtgenoot de schuld gaan betalen? Bij wie of war kan ik nadere informatie inwinnen?  Mag het vonnis tegen de erfgenaam ten uitvoer worden gelegd, ook als hij de nalatenschap benificair heeft aanvraad? Wat is het nut van een verklaring van erfrecht? Wat te doen tegen de erfgenamen die de nalatenschap niet willen aanvraarden? Kan een schuldeiser van de erfgenaam beslag leggen op zijn erfdeel?

Kortom, genoeg erfrechtelijke kwesties die mede aan de hand van de wet en jurisprudentie om een toelichting vragen. het eerste deel van de cursus staat in het teken van de algemene basisbegrippen van het erfrecht. Zo wordt de wettelijke verdeling krachtens het erfrecht behandeld alsmede de beslagmogelijkheden voor de erfgenaam of voor degene die zijn ligitieme portie (kindsdeel) opeist. Voorafgaand aan de cursus ontvangen de deelnemers een (digitale) syllabus. 

 

Aanmelden

Neem contact op