Erfrecht in de deurwaarderspraktijkDe cursus 'Erfrecht in de deurwaarderspraktijk" is -zoals de naam al doet vermoeden- gericht op de deurwaarderspraktij. In de cursus wordt antwoord gegeven op de vraag wat te doen indien een schuldenaar overlijdt. Dient het incassodosssier simpleweg gesloten te worden?

Moet de achterblijvende echtgenoot de schuld gaan betalen? Bij wie of war kan ik nadere informatie inwinnen?  Mag het vonnis tegen de erfgenaam ten uitvoer worden gelegd, ook als hij de nalatenschap benificair heeft aanvraad? Wat is het nut van een verklaring van erfrecht? Wat te doen tegen de erfgenamen die de nalatenschap niet willen aanvraarden? Kan een schuldeiser van de erfgenaam beslag leggen op zijn erfdeel?

Kortom, genoeg erfrechtelijke kwesties die mede aan de hand van de wet en jurisprudentie om een toelichting vragen. het eerste deel van de cursus staat in het teken van de algemene basisbegrippen van het erfrecht. Zo wordt de wettelijke verdeling krachtens het erfrecht behandeld alsmede de beslagmogelijkheden voor de erfgenaam of voor degene die zijn ligitieme portie (kindsdeel) opeist. Voorafgand aan de cursus ontvangen de deelnemers een (digitale) syllabus. 

Docent: Mr. M.P.M. (Thijs) van Lierop

Tijdsduur: 4 uur

Accreditatie: KBvG

Neem contact op