Webinars

Webinar | Wet kwaliteit incassodiensten (Wki)

Welkom bij de webinar over de Wet kwaliteit incassodiensten, die hoogstwaarschijnlijk in maart 2024 van kracht wordt. We bespreken de achtergrond, de reikwijdte, de verplichte kwaliteits- en opleidingseisen voor incassobureaus, en de belangrijke cumulatieregeling. Deze webinar is essentieel voor professionals in de incasso- en juridische sector, en biedt cruciale inzichten om voorbereid te zijn op de nieuwe regelgeving.

Lees meer

Webinar | Exploot doen

Ontdek de ins en outs van het exploot in deze webinar. We behandelen vragen zoals: Wat is een exploot eigenlijk? En hoe ga je te werk bij het betekenen aan rechtspersonen, krakers, en personen zonder bekende verblijfplaats? Dit onderwerp is van groot belang voor iedereen werkzaam bij een deurwaarderskantoor.

Lees meer

Webinar | Preferenties van schuldeisers

Prioriteit in schuldvorderingen: Wie heeft het eerste recht op incasso? Dit is een cruciale vraag en vormt een essentieel onderwerp voor incassomedewerkers. Tijdens deze webinar duiken we diep in de materie van preferentie van schuldeisers. U leert over de principes van voorrang en voorrecht, essentieel voor het effectief beheren van schuldvorderingen.

Lees meer

Webinar | Hardheidsclausule beslagvrije voet

Doelstelling van de Hardheidsclausule bij Beslagvrije Voet: Een Diepgaande Verkenning. Deze webinar richt zich op de essentie en de doelstellingen van de hardheidsclausule binnen het kader van de beslagvrije voet. We bieden een gedetailleerde uitleg over wat deze clausule inhoudt en welke doelen het nastreeft. Bovendien verdiepen we ons in relevante jurisprudentie om een beter begrip te krijgen van de toepassing en interpretatie in de praktijk.

Lees meer

Webinar | Beslag op bitcoins

Beslaglegging op Bitcoins: een eigentijds en zelden besproken onderwerp. In deze webinar verdiepen we ons in de wereld van Bitcoins. We beginnen met een uitleg over wat Bitcoins precies zijn, gevolgd door een bespreking van de traceerbaarheid van deze digitale valuta. Vervolgens onderzoeken we de mogelijkheden tot beslaglegging op Bitcoins en sluiten we af met een praktische handleiding over hoe beslag op Bitcoins kan worden gelegd

Wilt u meer webinars kunnen bekijken? Klik op onderstaande button en vraag toegang aan.

Toegang krijgen

 

Lees meer
MSNP

Webinar | Minnelijke schuldsanering natuurlijke personen

De "Minnelijke Schuldsanering" (MSNP) in Nederland is een proces bedoeld om personen met schulden te helpen. Het is een alternatief voor de wettelijke schuldsanering (WSNP) en wordt vaak gezien als een eerste stap in de schuldhulpverlening. In dit webinar leert u alles over het MSNP-traject.

Lees meer