Kenniscentrum

Kenniscentrum

Formele procespartij

Kan de bewindvoerder een procedure tegen zichzelf beginnen? Ja, in uitzonderlijke gevallen komt dit voor. Onlangs liet de Tilburgse kantonrechter zich erover uit. 

Lees meer

Webinar | Bodembeslag

In dit webinar over bodembeslag behandelen we de wettelijke omschrijving, bezwaarmogelijkheden voor derden, reële eigendom en de positie van de bezitloos pandhouder. We bespreken de juridische basis van bodembeslag, hoe derden bezwaar kunnen maken, wat reële eigendom inhoudt en de rechten van bezitloos pandhouders. Ontdek de nuances en complexiteiten van bodembeslag en hoe verschillende betrokken partijen hiermee om kunnen gaan.

Lees meer

Webinar | Beslag op erfdeel

In dit webinar over beslag op een erfdeel behandelen we de positie van de personele schuldeiser, de nalatenschap als een bijzondere gemeenschap, diverse beslagopties, de aanbevolen route, en de voor- en nadelen van beslaglegging. Ontdek hoe beslag op een erfdeel werkt, welke juridische routes het meest effectief zijn en wat de mogelijke voor- en nadelen zijn van het leggen van beslag op een nalatenschap. Leer hoe je strategisch om kunt gaan met schuldeisersrechten binnen een erfeniscontext.

Lees meer

Webinar | Nietige bedingen verhuur woonruimte

In dit webinar over nietige bedingen bij verhuur van woonruimte behandelen we het concept van niet redelijk voordeel, geven we voorbeelden ontleend aan de rechtspraak en bespreken we de bemiddelings- of lastgevingsovereenkomst. Ontdek welke bedingen nietig kunnen worden verklaard, hoe jurisprudentie hierbij een rol speelt en de invloed van bemiddelings- en lastgevingsovereenkomsten op huurcontracten.

Lees meer

Webinar | Kruiselings beslag

Aanmelden voor webinars

 

In dit webinar over kruiselings beslag bespreken we de huwelijksgoederengemeenschap en de verhaalsmogelijkheden naar oud en nieuw recht. We verkennen de juridische implicaties van beslag binnen een huwelijksgoederengemeenschap en hoe verhaalsmogelijkheden zijn veranderd door recente wetswijzigingen. Ontdek de impact van deze veranderingen en leer hoe beslaglegging effectief kan worden toegepast in verschillende juridische contexten.

Lees meer

Toewijzing dwangakkoord vanwege een langere aflosperiode

Een schuldeiser via de rechter dwingen om akkoord te gaan met een aangeboden schuldregeling levert regelmatig interessante uitspraken op met soms opvallende uitkomsten.

Lees meer