Kenniscentrum

Kenniscentrum

Webinar | Beheer- en ontruimingsbeding

In deze webinar duiken we diep in de juridische nuances van het beheer en ontruimingsbeding binnen het Nederlandse huurrecht. Onze docent zal u door drie cruciale aspecten van dit onderwerp leiden:

  • Vindplaats in de wet - We beginnen met een verkenning van waar het ontruimingsbeding precies in de wet is geregeld, en de juridische context die daaraan ten grondslag ligt.
  • Rechtspositie van de huurder - Vervolgens analyseren we de rechten van de huurder in het licht van een ontruimingsbeding, en wat dit betekent voor de bescherming van huurdersrechten.
  • Mogelijkheid van hoger beroep - Ten slotte bespreken we de mogelijkheden voor partijen om hoger beroep in te stellen tegen beslissingen die verband houden met ontruimingsbedingen.

Dit webinar is bedoeld voor juristen, vastgoedprofessionals, en iedereen die geïnteresseerd is in huurrecht. Wij hopen u praktische inzichten en duidelijke uitleg te bieden die u kunt toepassen in uw professionele praktijk of juridische uitdagingen.

Lees meer

Webinar | Huurbeding

Leer alles over het huurbeding met deze webinar. Onze docent neemt u mee in de wettelijke basis, de procesvoering, compensatie voor de huurder, mogelijkheden voor de beslaglegger, onderhandse executieverkoop, en strategieën voor omgang met onbekende huurders en krakers belichten. Dit evenement is essentieel voor juristen en vastgoedprofessionals die grondig willen begrijpen hoe huurbedingen functioneren binnen het Nederlands recht.

Lees meer

Webinar | Bezichtigingsbeding

Verdiep uw kennis over het bezichtigingsbeding in ons informatieve webinar. Deze sessie zal drie aspecten behandelen: de wettelijke verankering van het bezichtigingsbeding, de cruciale rol van de gerechtsdeurwaarder, en de protocollen voor het aankondigen van een bezichtiging. Speciaal ontworpen voor hypotheekhouders, biedt dit webinar praktische inzichten die essentieel zijn voor het effectief beheren van bezichtigingsrechten en het waarborgen van de naleving van wettelijke procedures.

Lees meer

Ontslag beschermingsbewindvoerder

Soms wordt een beschermingsbewindvoerder door de kantonrechter ontslagen omdat hij zijn cliënten in financieel opzicht benadeelt. Gelukkig komt dit zeer weinig voor. 

Lees meer

Onnodige kosten deurwaarder

De deurwaarder die de schuldenaar c.q. diens bewindvoerder onnodig op kosten jaagt, wordt bestraft. Dit blijkt uit een uitspraak van de hoogste tuchtrechter.

Lees meer

Webinar | Tuchtrecht gerechtsdeurwaarders

Gerechtsdeurwaarders zijn gebonden aan het tuchtrecht. In deze webinar staan we stil bij de structuur van het tuchtrecht voor gerechtsdeurwaarders. We bespreken de doelstellingen van het tuchtrecht, de positie van de beklaagde, de ontvankelijkheid, de inhoud van de klacht, de termijnen voor het indienen van klachten en ten slotte de mogelijke maatregelen.

Lees meer