Blog

Oneerlijk incassokostenbeding

Menig verhuurder zal het recent ondervonden hebben: de gevraagde vergoeding van de incassokosten is afgewezen, omdat er sprake is van een oneerlijk incassokostenbeding. In dit artikel leggen we uit hoe het zit. We dragen ook een mogelijke oplossing aan.

Lees meer
Een gerechtelijke procedure voor geldvorderingen

Hoe werkt een gerechtelijke procedure voor geldvorderingen?

Het kan voorkomen dat een minnelijk traject bij de gerechtsdeurwaarder of incassobureau niet resulteert in een betaling van uw geldvordering. Wat zijn dan uw opties? 

Lees meer

Verschil tussen gerechtsdeurwaarder en incassobureau

Als uw rekening niet betaald wordt, kunt u bij beide partijen terecht, maar wat is het verschil tussen een gerechtsdeurwaarder en incassobureau? 

Lees meer

Wat zijn (de) incassokosten?

De incassokosten zijn de kosten die bovenop het totale verschuldigde bedrag in rekening mogen worden gebracht bij uw klant-debiteur. Maar hoe bepaalt u de incassokosten?

Lees meer

Hoe ziet een correcte 14-dagenbrief eruit?

Een 14 -dagenbrief is een wettelijk verplichte aanmaning die u moet versturen als uw klant-debiteur een consument is.  Maar waar moet deze 14-dagen brief aan voldoen volgens de wet? 

Lees meer

SRCM: Wat is sociaal verantwoord incasseren?

Sinds 2020 is Hafkamp Groenewegen SRCM-gecertificeerd. Maar wat betekent dit voor onze opdrachtgevers en hun klant-debiteuren?

Lees meer